Paardenbakken

Iedere paardenhouder wil het gehele jaar door een goed berijdbare paardenbak. Het aanleggen van een rijbak vergt de nodige kennis en inspanning om dit goed te laten slagen. De lokale bodem en de volgorde en opbouw van de verschillende lagen spelen een grote rol.
Bij een eb- en vloedbodem wordt de benodigde afmeting uitgegraven en de bodem daarna bedekt met een stevig waterdicht folie. Hierop wordt het drainagesysteem aangelegd. De bodem wordt dan gevuld met ongeveer 40 cm zand (stabiel drainerend zand en A�A�n of twee verschillende soorten hoogwaardig zand). Vervolgens wordt alles geA�galiseerd en de drainage wordt aangesloten op het waterreservoir en de pomp.
Het drainagesysteem in combinatie met de pomp regelen automatisch het gewenste waterpeil in de bodem. Bij regen wordt het overtollige water afgevoerd, bij droogte wordt het water uit het waterreservoir gepompt om uitdroging van de toplaag te voorkomen.

Een juiste paardenbak is goed afgewaterd, houdt het zand binnen de bak en is netjes afgewerkt. Met deze uitgangspunten maken wij paardenbakken op maat naar wens van de klant.

 

Laatste nieuws

Back to top